Aangenaam met een een aardig blondje mee uit eten

Henk zit op de kleine zitbank in de zesde rij links, volledig ingeklemd tussen zijn eega aan het gangpad, en zijn dochter. Alle in stemmig-donkere kleren. Het is warm in de kerk. Zijn droge tong likt langs even droge lippen en zijn grote verlangen voelt als een levend ding in zijn lichaam. Hij klemt zijn handen om zijn knieën want, zoals hij eens had gelezen, het zijn de handen die diepe gemoedsbeweging openbaren. Heden zal hij haar ook niet kunnen zien, het is rustdag.

Hij hoort de dominee, boven hem, in zijn kansel. De stem hoort hij, maar niet wat er gesproken wordt. Zijn eega zal er hem van langs geven wanneer, thuis bij de nazit, de preek zal worden besproken. Bij een kopje koffie en een krakeling. Hij zal dan zijn schouders omhooghalen en zeggen: ik werk de hele week hard, zes volle dagen. In de parochie rust ik.

Doch rust is er niet bij, in Henk. Met zijn ogen dicht ziet hij in zijn binnenste die prachtige blonde, haar stralende ranke vorm, ze oogt koel, echter wat verwarmt ze hem toch altijd heerlijk. Heden niet, want het is zondag. Hij heeft een aversie aan de zondag, aan de kerk en aan de dominee en af en toe ook een beetje aan zijn saaie vrouw. Hij vermoedt dat ze een mening heeft van zijn passie, al is er geenszins over gesproken. Maar kijken dat ze naar hem kan, wanneer hij en de blonde tegelijk waren. Die afkeuring, die opgetrokken neus.
houten zonnebril goedkoop

Hij bedenkt graag, over hoe hij haar eens mee naar huis zal nemen, bijvoorbeeld hij nu doet, op de derde rij rechts, en klemt zijn handen nog steviger om zijn knieën. Zijn droge mond beweegt mee met de woorden van het kerkgezang. Naderhand gaat de kudde heen, in vrede, aangezien het is tenslotte zondag. Koffie en een krakeling. Zijn eega zegt dat ze het een mooie donderpreek vond, over verdraagzaamheid. De dochter knikt en Henk denkt: ja-ja, ik wilde dat ze daar eens wat van leerden. Vorige week ging die over mindering, ook al zo'n "mooie preek", en daarvan hadden ze maar voldoende geleerd.

Een tweede kopje koffie, zonder krakeling dus. Henk telt de uren: nog 10 en dan kan-ie naar bed. Gelukkig valt hij steeds meteen in slaap. Als hij dan wakker wordt is het maandag. Waarom duren zondagen iedere keer zo verdomde lang, denkt hij. Hij haalt even diep adem en duwt een vuist in zijn buik. Zijn echtgenote kijkt op van haar handwerk, een wenkbrauw opgetrokken. 'Gas', mompelt Henk. Hij staat op en wandeld de tuin in. Zijn ergenis probeert hij kwijt te raken met schoffel en hark, maar op iedere plek, en met name in de bloemen in de tuin, ziet hij haar, zijn mooie blonde.

Eindelijk maandag. Zoals elke werkdag informeert zijn vrouw hoe laat hij thuis zal zijn voor het diner. 'Weer een nazit met de ploeg zeker?', vraagt ze pinnig met een spaarzaam mondje. 'Vóórbespreking voor het werk van de volgende dag', zegt hij, zoals op iedere werkdag, en denkt: ze heeft werkelijk niks geleerd gisteren. Maandagmiddag, kwart over vier. De werktuigen en apparaten in de keet, hangslot erop. 'Doei', of een 'tot morrege', elk gaat zijns weegs. Henk zet zijn houten zonnebril op, De zon schijnt nog steeds heel fel.

Het was een warme dag vandaag. Henk ruikt niet erg fris en zijn handen en werkkleren zijn stoffig. Haar zal het niks uitmaken, weet hij zeker, ze laat hier zich door hem gebruiken zoals hij bij haar komt. Hij haast zich naar de plaats waar hij haar zal aantreffen en van haar zal smullen. Zodra hij de deur achter zich sluit ziet hij haar. Zoals elke werkdag wacht ze op hem, in haar stralende gouden rijpheid. Henk glimlacht om haar koele voorkomen want weet van het vuur, die heerlijke prikkeling die ze hem geeft. Voor hij haar vastpakt glijdt zijn eeltige en niet zo schone wijsvinger over haar welving, de leest zo strak, kwijl loopt in zijn mond wanneer hij haar met een hand omvat. 'Gouden pracht, mijn mooie blonde' spreken zijn ogen en gulzig zet hij zijn mond aan haar. Zijn ogen zijn toegeknepen in genot, zijn tong viert feest wanneer hij haar proeft. De zijne, eindelijk ... 'Nog een pilsje, Henk?'

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Aangenaam met een een aardig blondje mee uit eten”

Leave a Reply

Gravatar